Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. september 2005 kl 23.10 Store studio

Bergenspatriot og Groruddalen

Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Jan Eggum, Sofian, Øyvind Holen, Arne Svingen og Jan Carlsen. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Jan Eggum, Sofian, Øyvind Holen, Arne Svingen og Jan Carlsen. (Foto: Jan Alsaker)
Groruddalen har et ufortjent dårlig rykte blant folk som ikke vet bedre. Store Studio har invitert noen som vet bedre. Bergenspatrioten Jan Eggum har skrevet leksikon, men ikke om Bergen. Mer får du vite i Store Studio.

Groruddalen er mer enn stygge høyblokker og nedlagte fritidsklubber. Her finnes arkitektoniske perler, livlige lokalmiljøer og mye aktivitet. Store Studio har invitert tre Grorud-kjennere, nemlig forfatterne Øyvind Holen og Arne Svingen og arkitekten Jan Carlsen.

Leksikon
Jan Eggum skriver vanligvis sangtekster, men den siste tiden har han gitt seg i kast med noe langt mer omfattende. Han har faktisk skrevet et leksikon over norsk populærmusikk de siste 100 år. I Store Studio forteller han hvem som er funnet verdig en plass. Det skulle ikke forundre oss om han også bidrar med en vise.

Stjerneskudd
Hvorvidt Sofian med tid og stunder blir å finne i leksikon, gjenstår å se. Det er imidlertid sikkert at han er aktuell med platen "This is Sofian". Den er utgitt på Christer Falcks plateselskap, men Store Studio ser ingen grunn til å boikotte ham for det.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)