Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. oktober 2001 kl 22.45 Sopranos

College, drap og sjalusi

Meadow og Tony prater åpent om Tonys gangstervirksomhet.
Meadow og Tony prater åpent om Tonys gangstervirksomhet.
Meadow er på rundtur i Maine for å la seg intervjue for opptak på forskjellige college. Tony følger henne, men blir etter hvert opptatt av en "familiesak" som har tilknytning til området. Hjemme får Carmela vite at dr. Melfi, Tonys psykiater, er en kvinne. Nå venter hun opprørt på at Tony skal komme hjem.

Under rundturen samtaler Tony og Meadow åpent, og Meadow ber faren fortelle henne sannheten om hans gangstervirksomhet. Først nekter Tony for at han har noen forbindelse til miljøet, men gjør til slutt visse innrømmelser.

Like etter dukker en "familiesak" opp, og resten av turen nøyer han seg med å avlevere Meadow utenfor collegene hvor hun skal ha intervjuene. Saken dreier seg om Fred Peters, en tidligere medsammensvoren som har gjort livet surt for flere av Tonys venner. Nå når Tony er på sporet etter mannen, føler han seg pliktig til å rydde plageånden av veien.

Hjemme ligger Carmela i influensa. Tufs som hun er, setter hun alt annet enn pris på telefonen fra dr. Melfi. Psykiateren vil gjøre om på en avtale hun har med Tony, og ettersom Carmela ikke har visst at dr. Melfi er en kvinne, får hun straks mistanke om at Tony gjør mer enn å snakke med henne om sine problemer.

Om serien
I tretten episoder skal vi møte et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.
Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Meadow og Tony prater åpent om Tonys gangstervirksomhet.