Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. mars 2005 kl 21.30 Ørnen

Ørnen svever mellom liv og død

Marie (Marina Bouras) våker ved sykesengen til Hallgrim (Jens Albinus). Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR)
Marie (Marina Bouras) våker ved sykesengen til Hallgrim (Jens Albinus). Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR)
Vi er kommet fram til den foreløpig siste episoden i den danske storserien "Ørnen". Men nye episoder er under produksjon, og skal være ferdige til høsten. Hallgrim "Ørnen" Hallgrimsson er nå dødelig såret etter å ha blitt stukket ned med kniv av en leiemorder.

Marie våker ved Hallgrims sykeseng og bryter sammen da hun oppdager at Hallgrim kjøpte ringen som hun så på i Sverige. Det er den som har reddet livet hans, ved at kniven støtte mot esken han hadde i brystlommen.

Et vitne forteller at knivstikkeren overbrakte en hilsen fra Tomas, som har overtatt som leder av den østeuropeiske forbryterklanen etter Agimis død. Alle er rystet over at klanen har gjort alvor av blodhevnen, og en omfattende, felleseuropeisk politirazzia settes i gang for å stresse klanens kriminelle nettverk.

Et medlem av klanen, Josip, oppsøker gjerningsmannen Jack Greene for å bestille nok et mord. Han vil nemlig kvitte seg med Tomas for selv å overta makten.

Tross Maries protester insisterer Hallgrim på å følge med i etterforskningen. Han føler sterkt at han selv og kollegene har oversett noe viktig. Plutselig forverres tilstanden hans, og situasjonen blir igjen dramatisk.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene, og beskrives som en moderne krim med mye action.

Ved siden av "Krøniken" var krimodysseen "Ørnen" den mest markante dramasuksessen i Danmark i 2004, med høye seertall og gode anmeldelser.

Åtte timelange episoder står på sendeplanen i denne omgang, og flere avsnitt er under produksjon. I alt er det planlagt 24 episoder.

Serien er skrevet av forfatterparet Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, kjent for den Emmy-belønte "Rejseholdet" (Mordkommisjonen). Produsent er Sven Clausen, som har hatt ansvaret for suksesser som "Krøniken","Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet".

Hovedpersonen er den dansk-islandske Hallgrim Ørn Hallgrimsson (Jens Albinus), kalt "Ørnen". Han er spesialist på drapssaker med forbindelse til internasjonal organisert kriminalitet og blir regnet som den beste på sitt felt. Utad er han en handlekraftig og sjarmerende mann som tiltrekker kvinnene og skremmer forbryterne. På det indre plan er Hallgrim en latent bombe av fortrengte følelser, og så elendig til å ta ansvar for seg selv at han befinner seg på kanten av en livskrise.

Dansk krimodyssé
Episode 8
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside