Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. januar 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 26. januar kl 23.15
En vakker dag... (4)

Lilly og stemmeretten
Husholdersken Lilly har fått utdelt en løpeseddel som oppfordrer svarte til å bruke stemmeretten. Hun vil gjerne stemme, men faren er redd og advarer henne.
Lilly er sterkt i tvil om hva hun skal gjøre og viser løpeseddelen til en venninne. Snart blir dette oppfattet som at Lilly driver agitasjon for å få svarte til å registrere seg som velgere. Og reaksjonene uteblir ikke i det hvite nabolaget til Lillys arbeidsgiver, Forrest Bedford.
Forrest er fremdeles sterkt fristet til å stille til valg som statsadvokat, men flere hensyn veier imot. Blant annet er han redd for at hans kone, som er innlagt på mentalsykehus, skal bli skadelidende. Og er han villig til å ofre forholdet til Christina for å kaste seg inn i valgkampen?

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv- historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50- tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag 23.1 kl 23.4

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Vil Forrest (Tom Waterston) ofre forholdet til Christina (Kathryn Harrold) for å bli statsadvokat?

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51