Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. september 2008 kl 19.30 Ut i naturen: Solnedgang over stille fuglefjell

Solnedgang over fuglefjell

Ut i naturen: Solnedgang over stille fuglefjell: På Anda i Vesterålen klarte lundene å hente nok mat  - i dette tilfelle tobis – til å fø frem ungene sine. Langs resten av kysten herjet sulten. (Foto: Ole Petter Klepp)
Ut i naturen: Solnedgang over stille fuglefjell: På Anda i Vesterålen klarte lundene å hente nok mat - i dette tilfelle tobis – til å fø frem ungene sine. Langs resten av kysten herjet sulten. (Foto: Ole Petter Klepp)
Den varmende vårsolen har til alle tider vært fulgt av suset fra millioner av vinger langs kysten vår. Fra sine ukjente oppholdssteder langt til havs – steder vi ennå ikke kjenner – kommer de inn til fuglefjellene for å finne sin make, ruge egg og fø frem unger.

De fleste av oss ser dem aldri, oppsøker aldri deres områder og vet lite om dem. Men de som har levd livet tett på sjøfuglene våre og de som har brukt år på å forske på deres eksistens, opplever at stillheten nå senker seg over fuglefjellene.

Sakte men sikkert har de store bestandene forsvunnet. Tilbake ligger kalde klipper der hvor tusenvis engang kjempet om plass og føde. Dokumentaren "Solnedgang over fuglefjell" følger tre forskerteam på fuglefjell langs kysten. De kartlegger sjøfuglenes hekkesuksess i år, og forsøker å finne svar på de problemer som bestandene står overfor.

Egenprodusert naturprogram, NRK Trøndelag (2008)
Programansvarlig og prosjektleder: Stein Lorentzen
Foto/regi: Ole petter Klepp
Redaktør: Terje Dale
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23 / 930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no