Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 1. oktober 2009 kl 22.30 True Blood - Premiere!

Underlig kjærlighet

I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
I kveld er det première på bloddryppende "True Blood". Den amerikanske suksesserien tar oss med til en nær fremtid da vampyrer har kommet ut av kistene sine. Takket være oppfinnelsen av masseprodusert syntetisk blod, trenger de ikke lenger å ty til mennesker for å få dosen sin. Dermed kan de gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker.

I Louisiana har Sookie Stackhouse – en servitrise med telepatiske evner – blitt trollbundet av en sexy 173 år gammel vampyr ved navn Bill Compton. Men hun klarer ikke å lese tankene hans. Etter å ha reddet Bill fra "The Ratrays" – et par vampyrutryddere, bestemmer Sookie seg for å teste grensene for Bills takknemlighet mens de to er alene i mørket…

I mellomtiden slutter Sookies beste venn Tara i jobben sin for å begynne å jobbe for Sam Merlotte i hans bar og gatekjøkken. Sookies slue bror, Jason, finner ut at en "fangbanger" (en person som har sex med vampyrer og lar dem drikke blodet sitt), som han har vært intim med, har møtt en tragisk slutt.

Bloddryppende fra Alan Ball
"Six Feet Under"-skaper Alan Balls "True Blood" vampyrserie har bitt kraftig fra seg på de amerikanske seermålingene - den er blitt HBOs mest sette serie siden "The Sopranos".

"True Blood" er basert på Charlaine Harris sine bøker om relasjoner mellom vampyrer og mennesker.

Serien er på 12 episoder

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood
Kveldens episode: Strange Love
Manus og regi: Alan Ball
Med: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutina Wesley og Alexander Skarsgård
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900