Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. juni 2008 kl 19.55 Kaoskontroll

Bøker i overflod

Eli Brit Rognerud elsker bøker, og har tusenvis av dem. (Foto: Monster AS)
Eli Brit Rognerud elsker bøker, og har tusenvis av dem. (Foto: Monster AS)
Elle elsker bøker. Hun har tusenvis av dem i sin egen bokkafé. Men huset hennes har også en del ting for mye. Nå får hun hjelp av Hilde Hummelvoll og interiørdesigner Kenneth Kolberg til den store oppryddingen.

Elle er en ekte estetiker som ser noe pent i alle ting. Derfor er det også vanskelig å kvitte seg med noe. Nå er huset så overfylt av ting og bøker at hun må kvitte seg med mye av det hun har brukt årevis på å samle.

Elle er tidligere redaktør i Hurumposten, og en kjent dame på Hurum. Nå trår lokalbefolkningen til og kjøper noen tusen bøker av henne, sånn at Elle får mer plass til seg selv i sitt hjem.

Om serien
I 10 programmer får folk hjelp med å få orden på hjemmet. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle deltakerens eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. I løpet av to dager må de bestemme seg for hva de beholde og hva de vil kvitte seg med. Samtidig som sorteringen pågår, rykker Kenneth Kolberg og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Kaoskontroll er mer enn et oppryddingsprogram. Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi.

Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene som besøkes. Kanskje de har mistet noen de er glad i og ikke klarer å kvitte seg med tingene som minner om den avdøde? Kanskje man er av den typen som sparer på alt "i tilfelle rottefelle", eller hva om man flytter inn til noen som allerede "har alt"? Skal man da ha dobbelt av alt, eller ta et oppgjør med fortiden?

Det er ikke alltid lett å ta en storopprydding – ofte er de tingene vi ikke har bruk for de vi holder mest av. Men dersom man tør å ta skrittet fullt ut, og ta en skikkelig opprydding, vil man kunne få en ny, ryddig start, både mentalt og fysisk.

Programmet er sendt tidligere.

Underholdningsprogram produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Jon Peder Olrud, Monster, tlf: 92 68 88 45
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53/ 907 75 758
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer