Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. juli 2005 kl 19.55 Født på solsiden

Adel eller forretning…?

Audrey mobiliserer landsbyen for å kjempe mot trusselen om å nedlegge den lokale togstasjonen.

Hennes trumfkort er Richards tradisjonelle vetorett som godsets eier, men Richard har egne planer når det gjelder stasjonen, planer han ikke har fortalt Audrey om…

Om serien
I sommer blir det kjærkomment gjensyn med den klassiske komiserien fra BBC som første gang ble sendt på norsk tv på 1980-tallet. Sesong 2 og 3 sendes i sommer på NRK1, sesong 1 er allerede godt i gang på NRK2.

Vi møter Lady Audrey Fforbes-Hamilton (Penelope Keith) og oppkomlingen Richard DeVere (Peter Bowles). Lady Audrey er blitt enke, og hennes avdøde ektemann etterlot seg stor gjeld. Med tungt hjerte må hun selge Grantleigh Manor som har vært i familiens eie i 400 år. Nå bor hun i The Lodge, et lite hus i enden av eiendommen. Det er ikke akkurat hva hun er vant til, men Audrey er av det tøffe slaget.

Grantleighs nye eier tråkker på alle Audreys snobbete instinkter. Ikke bare har han skapt seg en formue på supermarkeder, hans far var en polsk kjøpmann som immigrerte til England. I Audreys øyne er DeVere en oppkomling, en nouveau riche, men hun må også innrømme at han både er sjarmerende, rik og tiltrekkende.

Britisk komiserie (1981)
Produsert av BBC
Originaltittel: "To the Manor Born, series 3"
Med Penelope Keith, Peter Bowles, Angela Thorne, Daphne Heard, John Rudling, Gerald Sim
Manus og regi: Peter Spence
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78