Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. november 2009 kl 20.25 Kvitt eller dobbelt

Chaplin-duell

Nadia Hasnaoui er programleder for Kvitt eller dobbelt. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Nadia Hasnaoui er programleder for Kvitt eller dobbelt. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
To store fans av stumfilmens store legende, Charlie Chaplin, møtes i kveld til knivskarp duell i Kvitt eller dobbelt.

Thomas Kolåsæther (33) fra Trysil er utdannet filosof og jobber som redaktør i Schibsted forlag. Han har alltid hatt en interesse for Chaplin, men med årene har interessen bare økt på. Emelie Liland Jodenius er 22 år. Hun bor i Oslo, men er opprinnelig svensk. Hun så første gang Chaplin-filmen "Diktatoren" på skolen og falt fullstendig for rollen til den hjulbeinte skuespilleren og regissøren.

Om serien
"Kvitt eller dobbelt" er den eldste, men også den desidert mest populære kunnskapskonkurransen på TV. Programmet ble første gang sendt på NRK 26. August 1961, bare ett år etter at kanalen hadde startet med regulære sendinger.

I år er den yngste deltakeren 10 år og den eldste 77. Det blir også en god variasjon i temaene. De kunnskapsrike nordmennene skal opp i: "Star Wars", Queen, slanger, Nelson Mandela, Knut Hamsun, berg- og dalbaner, Charlie Chaplin, Liverpool FC, "Twilight", Madonna, 2. verdenskrig i Norge, Metallica, norsk jernbanehistorie, Vinter-OL, Volvo, "Asterix", norske kommunevåpen og Tour de France.

Det blir fem programmer før jul og fire programmer etter nyttår. Programleder er Nadia Hasnaoui. Hoveddommer er Merete Smith.

Egenprodusert underholdning
NRK Underholdning 2009
Prosjektleder: Skjalg Solstad
Programleder: Nadia Hasnaoui
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900