Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. november 2009 kl 19.55 Berulfsens konspirasjoner

Lever egentlig Elvis?

I kveld undersøker Berulfsen hvem som står bak internettet. Samtidig utforsker han om det finnes skjulte beskjeder i musikken vi hører på. (foto: Nordisk Film)
I kveld undersøker Berulfsen hvem som står bak internettet. Samtidig utforsker han om det finnes skjulte beskjeder i musikken vi hører på. (foto: Nordisk Film)
I kveldens episode undersøker programlederen hvem som egentlig står bak internettet. Samtidig utforsker han om det finnes skjulte beskjeder i musikken vi hører på, og han spør seg om Elvis lever eller ikke.

Nesten alle store hendelser og dødsfall ledsages av konspirasjonsteorier der som regel enten myndigheter, etterretningsorganisasjoner eller utenomjordiske vesener får skylda for det oppståtte.

Som regel består teoriene av en lang rekke "bevis" og vitneobservasjoner som nesten alltid er ubekreftede, men likevel er det noen som mener at en spade ikke nødvendigvis er en spade.

Hvem står bak internettet?
Mange skjulte og hemmelige forhold griper inn i våre daglige liv. Vet vi foreksempel hva internettets trådløse fangarmer egentlig brukes til? Visste du at internett stammer fra det amerikanske forsvaret?

Musikkens hemmeligheter
Og vet du at det finnes skjulte beskjeder i musikken vi lytter til? De som tok seg bryet med å lytte baklengs på Beatles LPén "Sgt. Pepper", sies det, fikk både høre tabuord og hemmeligheten om at Paul McCartney var død. Men hva med Elvis, lever han? Og hva er egentlig tilstanden til Michael Jackson?

Konstant overvåkning
Berulfsen spør også om du er engstelig for å bli overvåket? Vet du hvor mange kameraer som filmer deg hver dag og hvorfor? Berulfsen begynte kameratellingen inntil tallet 666 dukket opp, verdens mest fryktsomme tall. Da turte han ikke mer. Men i likhet med mange tusen mennesker kloden over har han fått innoperert en databrikke som gjør at noen vet hvor han er alltid.

Om serien
Torkjell Berulfsen guider oss gjennom en rekke konspirasjonsteorier i denne nye serien. Det blir åtte halvtimer spekket med mystikk, spørsmål og tankespinn.

Norsk dokumentar 2009
Produsert av Nordisk Film v. Rune Trondsen
Programleder: Torkjell Berulfsen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900