Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. mars 2005 kl 23.15 Inspektør Morse

Morse i Italia

Betjent Lewis (Kevin Whatley) og Inspektør Morse (John Thaw) må reise til Italia for å etterforske drapet på en engelsk kvinne (Foto: Carlton International)
Betjent Lewis (Kevin Whatley) og Inspektør Morse (John Thaw) må reise til Italia for å etterforske drapet på en engelsk kvinne (Foto: Carlton International)
En engelsk kvinne dør under et opphold i Italia. Italienske myndigheter konkluderer med at dødsfallet var en ulykke, men offerets ektemann er ikke fornøyd. Inspektør Morse og betjent Lewis blir sendt til Italia for å finne sannheten.

Inspektør Morse blir ikke populær blant det italienske politiet. De liker ikke at han blander seg inn i deres arbeid for å finne ut hva som egentlig hendte med den engelske kvinnen. Morse selv trives utmerket med å være på jobb i Italia, og er i sitt rette element med kulturen, maten – og ikke minst sin store lidenskap, opera.

Betjent Lewis snakker ikke et ord italiensk og vil helst reise hjem til England så fort som mulig. Det ser derimot ut til å bli et langvarig opphold for de to etterforskerne, for saken virker mer og mer mistenkelig.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Sendt tidligere.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Death of the Self
Regi: Colin Gregg
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Frances Barber og Michael Kitchen

Pressekontakt: Anna-Marie normann, tlf: 23 04 78 53