Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. mars 2001 kl 22.50 The Star

The Star (t)


NRK2 fredag 16. mars kl 22.50
The Star

Forelskelse og kulturkollisjoner

Kveldens dokumentar følger innspillingen av en film i Bangladesh og Sverige, der vi er vitne til en virkelig kjærlighetshistorie mellom den muslimske produsenten og hovedrolleinnehaveren i filmen. Regissør Richard Solarz har laget denne varme og fornøyelige historien om kulturkollisjoner og om kvinners liv i et muslimsk land.

Da Monjural Hassan startet produksjonen av sin nye film i Bangladesh, hadde han ingen anelse om at det ville forandre livet hans. Han har vokst opp i et muslimsk land, men har bodd mange år i Sverige og har et ekteskap bak seg med en svensk kvinne.

Kulturkollisjonen mellom Sverige og Bangladesh blir åpenbare når Monjurals forhold til kvinner blir satt på prøve under produksjonen av filmen. For å skape litt erotisk spenning i filmen bruker han en svensk, blond tenåring, Lisa fra Falun, i en av rollene. Samtidig forelsker han seg i kvinnen som spiller hovedrollen, Shangita, som han frir til, men som han i følge den islamske religionen ikke kan røre ved offentlig.

Dilemma
Shangita på sin side må enten gi opp kjærligheten eller karrieren. Hun kan ikke få begge deler. Hjemme i Bangladesh er hun et stort navn, men et forhold til filmprodusenten kan bety slutten på hennes filmkarriere.

Vil Monjural Hassan nå sitt mål om å bli en stor filmprodusent, til tross for de hindringene han støter på?

Solarz
Richard Solarz er en av Nordens mest anerkjente dokumentarregissører. Han er født i Polen, men har bodd i Sverige siden 1982. Han har laget et 20-talls dokumentarer - mange prisbelønte ved internasjonale festivaler.

NRK2 fredag kl 22.50

Svensk/finsk samproduksjon
Regi: Richard Solarz
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23048123, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilder
1. Hovedrolleinnehaveren Shangita (t.h.) må gi opp sin blomstrende filmkarriere i Bangladesh dersom hun gifter seg med filmprodusenten i \"The Star\". (Foto: EPIDEM)

2. Kveldens dokumentar handler også om kvinnenes stilling i muslimske Bangladesh. (Foto: EPIDEM).