Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. mars 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

På ørnesafari

Unni Myklevoll arrangerer ørnesafari.  (Foto:  Anne Liv Ekroll, NRK.)
Unni Myklevoll arrangerer ørnesafari. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.)
MS "Midnatsol" nærmer seg Lofoten, og Unni Myklevoll skal arrangere ørnesafari for første gang. Den rutinerte reiselederen sier hun er "skitnervøs" – tenk om det ikke dukker opp en eneste ørn?

Nord-Norge viser seg fra sin aller vakreste side, men Unni er likevel veldig urolig. Hun tar med en gruppe passasjerer ut i en liten båt for å speide etter ørner. Og de flotte dyrene skuffer ikke. To store, vakre ørner kommer tett opp til den lille ørnesafaribåten. Turen er en suksess! Da de kommer i land, går ferden videre med buss i tre timer. Og passasjerene elsker det. Unni takker høyere makter…

Kokken Simen er en blid og trivelig sommervikar om bord. Uansett hvilke klager som kommer, er han like blid. Lørdagsbiffen er for rå, pommes frites-en er for myk, og tyskerne klager over at det står andebryst på menyen!

Vi møter også matrosen Arild som står vakt ved bilporten i Stokmarknes. Han drømmer seg langt vekk til en pils i sola med utsikt til damer i miniskjørt. I stedet får han oppleve Maren Skorpen, en ung jente i bunad som synger folketoner for turistene på Hurtigruten fra kaia i Stokmarknes.

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem.

Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther siw.winther@nrk.no
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien