Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. november 2003 kl 22.30 Store Studio

Bristisk pop og Michelet i Store Studio

Anne Lindmo og Per Sundnes får i kveld besøk av britiske Starsailor. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Anne Lindmo og Per Sundnes får i kveld besøk av britiske Starsailor. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
"Et album som gir oss tilbake troen på engelsk pop-musikk", skrev VG om Starsailors siste album. I kveld spiller gutta live i Store Studio. I tillegg får Anne Lindmo og Per Sundnes besøk av Lindmos favoritt blant macho-radikalerne – Jon Michelet.

Den engelske rockekvartetten Starsailor fikk tilnavnet "Englands beste band" da de dukket opp i 2001. De blir nevnt i samme åndedrag som Coldplay og Travis. Også i Norge har bandet fått gode kritikker for oppfølgeralbumet "Silence Is Easy". "Starsailor gir et solid ekko av en stolt britisk pop-tradisjon med deilige, storstilte arrangementer og flotte låter", skriver VG, mens Dagbladet omtaler dem som "mollstemt, følelsesmettet og lett episk rock".

Anne Lindmos favoritt blant macho-radikalerne, Jon Michelet, kommer også på besøk i Store studio. Han har ttidligere i høst hevdet at norske forfattere er mer opptatt av penger enn av å utfordre makta, og denne uken leste redaksjonen med glede hans uttalelser om at norske romaner inneholder "alt for lite kuk og alt for mye pikk". I lys av disse sitatene gleder Sundnes og Lindmo seg til å snakke med ham om den nye boken hans, den politiske thrilleren "Aftensang i Alma Ata".

Om "Store Studio"
Programserien "Store Studio" er NRK Kulturs talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen aktuelle stjernegjester fra kultur- og underholdningslivet som de har lyst til å snakke med - og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

Også i høst vil "Store Studio" sendes på P2. Når tv-sendingen slutter, tar radio over. Her får Anne og Per enda bedre tid til å snakke med gjestene. I tillegg til mer utfyllende betroelser, blir det plass til mer musikk.

NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,


LENKER
  • Les mer om Store Studio