Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. september 2000 kl 20.10 Bokbadet

Bokbadet


NRK2 søndag 10. september kl 20.10
Bokbadet (1:15)

Badet fullt av god litteratur

Bokbadet på Rockefeller i Oslo kan i år feire 10-årsjubileum - det vil si Bokbadet på fjernsyn er bare fem år, men forfattermøtene på Rockefeller har vært en stor suksess siden 1991. I høst er Anne Grosvold på plass igjen blant norske og utenlandske forfattere.

- Bokbadet skal være et hyggelig møte mellom forfatter og publikum, sier Anne Grosvold, som mener det er viktig å skille mellom sjangre. Journalistikk i \"Redaksjon 21\" er noe helt annet.
- Er alle forfatterne like verbale? Noen liker vel best å skrive?
- Når de først takker ja til å være med i Bokbadet så vet de jo hva de går til, og forresten så syns jeg ikke det gjør noe om noen er litt \"vanskeligere\" enn andre.
- Er det flest damer blant publikum?
- Ja - når Ingvar Ambjørnsen og Erlend Loe er der, er det definitivt flest damer, men jo, det er nok overvekt av damer blant publikum stort sett. Det er jo bare damer som leser romaner, sier Anne Grosvold med et sukk. Selv leser hun selvfølgelig den aktuelle boka hun skal snakke med forfatteren om, men også tidligere utgitte bøker må leses for å sette den nyeste romanen i sammenheng med resten av forfatterskapet.

Flere bademestre
Anne Grosvold husker godt at det var \"tjoka\" fullt på Rockefeller i 1992 og våren 1993 da hun var bademester uten fjernsynet til stede. Eva Bratholm overtok badene høsten 1993. Den første som ledet Bokbadet i 1991, var Gerhard Helskog. 1994 og 1995 var Anne Grosvold NRKs korrespondent i Asia, og Eva Bratholm overtok Bokbadet helt, først uten fjernsynskameraer, mens så var fjernsynet til stede fra 1996. I 1999 ble Eva Bratholm ansatt som kulturredaktør i Dagbladet, og Anne Grosvold tok opp tråden fra 1992/1993.

Spennende høst
I høst blir det storfint utenlandsk besøk av blant andre Günther Grass, Susan Faludi og Helen Fielding og norske forfattere som Ketil Bjørnstad, Anne Holt/Berit Reiss-Andersen, Gunnar Staalesen og Karin Fossum. Først ut er Pernille Rygg med kriminalromanen \"Det gyldne snitt\". I motsetning til debutromanen \"Sommerfugleffekten\" fra 1995, som jevnt over fikk gode anmeldelser i pressen, har \"Det gyldne snitt\" fått svært blandet mottakelse.
- Det gjør den ekstra interessant å snakke om, sier Anne Grosvold.

NRK2 søndag kl 20.10

Bilder
Anne Grosvold er klar med en rikholdig bokhøst (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Anne Grosvold og Pernille Rygg (NRK-foto: Ole Kaland)
Forfatteren Pernille Rygg er første badegjest i høst (NRK-foto: Ole Kaland)

Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)