Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. mai 2012 kl 19.45 Dronningens palasser

Romantiske Holyroodhouse slott


Fiona Bruse tar oss med på innsiden av Holyroodhouse slott i Edinburgh. Slottet er et av de minste slottene i Storbritannia, men har spilt en avgjørende rolle i historien til både England, Frankrike og Skottland.

Slottet er det minst kjente i Storbritannia, men regnes som det mest romantiske. Slottet var også det siste stedet en prins utfordret den engelske kongens rett til å sitte på tronen. Holyroodhouse slott er fullt av mange spesielle gjenstander som knytter seg til sin fortid.

Om serien
Fiona Bruce viser oss rundt i tre slott som har vært knyttet til britenes historie i flere hundre år. BBC-serien avslører også historiene bak det som befinner seg på innsiden.

De tre slottene er dronning Elisabeths tre offisielle residenser: Buckhingham Palace som er det mest kjente slottet, Windsor Castle som er det eldste og Holyroodhouse slott som er den mest romantiske bygningen.

Dekorasjonene, skattene og interiøret viser smaken til de kongelige som har bodd der gjennom århundrer. Gjennom tidene har både arkitekturen, kunsten og bruken av slottene endret seg og sier oss mer om Storbritannia og det britiske folket enn noen andre bygg.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2011)
Original tittel: The Queens’s Palaces
Produsert av BBC
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, Tlf: 988 20 309
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.