Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. mai 2002 kl 20.55 Niern: Wilbur Falls

Hevn med døden til følge

Danny Aiello har rollen som Renatas sympatiske og uortodokse far, Phil Deveraux
Danny Aiello har rollen som Renatas sympatiske og uortodokse far, Phil Deveraux
Renata blir stadig gjort til latter av sine medelever. Nå er grensen nådd, og hun bestemmer seg for å ta hevn. Det blir et fatalt oppgjør som snur opp ned på livet i småbyen Wilbur Falls.

Tenåringsjenta Renata Deveraux er skolens mønsterelev, men hun er skyteskive for de mest ondskapsfulle skøyerstreker fra sine kamerater. Den verste er Jeff som utsetter henne for en grov spøk på skoleballet, og som dermed trår over grensen.

- Nok er nok. De må betale for det de har gjort, tenker Renata og iscenesetter sin egen blodige revestrek med døden som utgang. Saken virker opplagt, bortsett fra ett problem: Hvor har liket tatt veien?

Dette spørsmålet er det politiet må finne svar på, men bakenfor Wilbur Falls' fasade lurer nok en hemmelighet, en hemmelighet bare Renatas uortodokse, sympatiske far kan avsløre.

Sterke skuespillere
Historien blir delvis fortalt gjennom tilbakeblikk, hvor Renatas far har en sentral rolle. Karakteren blir tolket av Danny Aiello, kjent blant annet fra "Ondt blod i Amerika" ("Once upon a Time in America"), "Kairos røde rose" ("The Purple Rose of Cairo"), "Prêt-à-porter" og "Gjør det riktig" ("Do the right Thing") som gav ham en Oscar-nominasjon for beste birolle.

I rollen som Renata Deveraux møter vi Shanee Edwards, kjent blant annet fra "Fame LA". Hun tok prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin innsats i "Wilbur Falls" under U.S. Comedy Arts Festival i 1999.

Amerkansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Wilbur Falls
Regi: Juliane Glantz
I rollene: Danny Aiello, Sally Kirkland, Shanee Edwards
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
Danny Aiello har rollen som Renatas sympatiske og uortodokse far, Phil Deveraux

Renata Deveraux (Shanee Edwards) tar en grusom hevn over sin klassekamerat.