Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. oktober 2005 kl 22.45 Lydverket

"Take on me" – en superhit

a-ha slo gjennom for over 20 år siden med låta
a-ha slo gjennom for over 20 år siden med låta "Take on Me". I dag er de nok en gang plateaktuelle.
a-ha’s "Take on Me" er den første – og eneste, norske singelen som har toppet listene i USA. I kveld går vi 20 år tilbake og får vite hvordan det egentlig gikk til at tre gutter fra Asker ble verdensstjerner.

"Take on Me" er den største blant de store norske singlene. Det er i ettertid blitt laget bedre sanger, men omstendighetene, historien og suksessen gjør at "Take on Me" for alltid vil ha en helt spesiell posisjon i norsk pophistorie.

Lydverket har møtt Morten, Magne og Paal og fått vite mer om hvordan en, i utgangspunktet flopp, ble til en suksess. Lydverket har også vært i både L.A, New York, London og langt ute på den engelske landsbygda for å få tak i alle de menneskene som bidro til suksessen.

Det blir et ærlig møte med dem som tok del i den dramatiske opptakten, og vi får et innblikk i hvor nære Morten, Magne og Paal var fra å gi opp. Hvilke tilfeldigheter og nærmest mirakler var det som gjorde at viktige og riktige mennesker plutselig ville satse på den norske trioen en gang til?

Den 5. april 1985 ble "Take on Me" lansert for andre gang for et internasjonalt platepublikum.
I tillegg til selve singelen, hadde a-ha også et trumfkort i form av en finurlig og påkostet musikkvideo.

Lydverket besøker steder hvor a-ha oppholdt seg i denne perioden og får mannen som tegnet bandet i den nå historiske videoen, til å vise seg skissene sine.

Om Lydverket
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer