Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. desember 1999 kl 20.05 Alfred Næss - en livslang jakt på gode poenger

Alfred Næss en livslang jakt på gode po


NRK1 tirsdag 28. desember kl 20.05
Alfred Næss - en livslang jakt på gode poenger

Alfreds vittige penn

Revyforfatteren Alfred Næss døde på sin 70- årsdag, 30. november 1997. Andreas Diesen har vært i NRKs utømmelige arkiver for å finne gullkorn fra Alfreds vittige penn.
Alfred Næss begynte å sette sitt preg på norsk revy allerede på 60-tallet. Andreas Diesen har dypdykket i NRKs arkiv for å finne fram gode numre skrevet av Alfred Næss, slik de originalt framsto på tv-skjermen på 60-, 70-, 80- og 90-tallet.

Høydepunkter
Det blir gjensyn med alt fra Jo Vestlys montasje av sangen om Enerhaugen, lydlagt med sang av Arvid Nilssen, til Wenche Myhre som den bedårende lille piken som venter på mamma i barnehagen.
Det blir også frodige sketsjer som \"Snåpen\", en heller tvilsom hyllest til Rutebok for Norge og NSB. Her møter vi Aud Schønemann og Arve Opsahl. Leif Juster, Sølvi Wang, Øivind Blunck, Jon Eikemo og Kirsti Sparboe opptrer alle sammen med numre skrevet spesielt for dem, og selvsagt blir det gjensyn med Dizzie Tunes.

Samarbeid
Alfred Næss hadde for øvrig et langt og fruktbart samarbeid med Yngvar Numme på tekstsiden. Noe av det siste de gjorde sammen var suksessforestillingen \"Fast følge\" med Hege Schøyen og Øivind Blunck. \"Fast følge\" blir sendt på NRK1 lørdag 8. januar.
I arkivopptak hører vi også Alfred Næss selv uttale seg om sitt skrivende liv i revyens tjeneste. Han skrev ofte alene, men likte helst å samarbeide med blant andre Bjørn Sand, Bias Bernhoft, Einar Schanke og Yngvar Numme.

NRK1 tirsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
Alfred Næss t.v.) hadde et langt og fruktbart samarbeid med Yngvar Numme.

Ved Andreas Diesen
Kommentarer Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83