Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. mai 2005 kl 23.10 Vagn i India

Siste tur til India med Vagn

Vagn blant fattige barn i St. Olavs kirke i Serampore (Foto: DR)
Vagn blant fattige barn i St. Olavs kirke i Serampore (Foto: DR)
Eventyreren Vagn Olsen avslutter sin reise i India med et besøk i Serampore ved Calcutta. Her kan det fortelles historier om danske pirater og driftige handelsmenn.

Vagn har reist rundt i flere uker. Han har vært helt der ute hvor pepperen gror, og han har vært på jakt etter Grundtvig midt i jungelen. Han har besøkt en moderne indisk IT-bedrift og vært gjest i et tradisjonelt indisk bryllup, hvor bruden og brudgommen ser hverandre for første gang under bryllupsfesten.

Men i det siste programmet oppsøker han St. Olavs kirke i Serampore, som tidligere het Frederiknagore som den gang var en dansk koloni. Her lærer fattige barn å skrive og lese av frivillige lærere.

Om serien
Vi har tidligere fulgt reporteren Vagn Olsen på kanalferie i Europa, på reise i arabiske land og til New Zealand. Nå tar den danske globetrotteren spranget til India, hvor han har fartet rundt i flere uker.

I sju programmer blir vi med ham på en reise i kontrastenes verden, som er fullstendig annerledes enn den vi kjenner. Vi drar fra den gamle, danske kolonien Tranquebar i sør, gjennom små fattige landsbyer til maharajaenes praktpalasser i nord.

Dansk dokumentar (2004)
Originaltittel: "Vagn i Indien"
Produksjon: DR TV
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78