Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. mai 1999 kl 18.30 Prinsesse Alexandra og Røde Kors

Prinsesse Alexandra og Røde Kors (t)


NRK1 mandag 24. mai kl 18.30
Prinsesse Alexandra og Røde Kors

Sosialt engasjert

Med sitt sosiale engasjement for sine nye landsmenn og sin innsats for Røde Kors har prinsesse Alexandra vist seg som en moden og ansvarsfull kvinne. DR1 har fulgt prinsessen på hjemmebane og på en reise til Vietnam som frivillig nr. 15.001 i Røde Kors.
Programmet var opptakten til Danske Røde Kors\' årlige landsinnsamling i oktober. Pengene fra den storstilte innsamlingen går blant annet til akutt nødhjelp ute i verden, til spesielle utviklingsprosjekter, blant annet i Vietnam og til sosialt arbeid i Danmark.
Prinsesse Akexandra forteller åpent om sitt engasjement og om sin store respekt for det kjempearbeid som de frivillige i Røde Kors utfører. - Som medmenneske er man forpliktet til å engasjere seg, fastslår prinsessen, som siden 1996 har vært beskytter for Ungdommens Røde Kors i Danmark.
I programmet møter hun noen av de mange andre frivillige i Røde Kors, både hjemme i Danmark og ute i marken i Vietnam. Før turen til Vietnam besøker prinsessen også Røde Kors i Gen?ve i Sveits, der trådene samles for organisasjonens 175 medlemsland.
Alexandra drikker kaffe hos \"nørklerne\", som strikker og hekler babytøy og tepper til den tredje verden. Hun er også hjemme hos den 88 år gamle Gudrun. Prinsessen, som ikke legger skjul på at hun liker å lage mat til familie og venner, lærer hvordan man lager rugbrød med surdeig.
På en ferieleir på Fyn, hvor barn hvert år får et sårt tiltrengt pusterom, stiller hun opp til \"pressemøte\". De unge \"journalistene\" får muligheter til å høre nærmere om hvordan livet fortoner seg for en ekte prinsesse. Spiser hun spaghetti og hva veier hun egentlig?
På feilfritt dansk forteller hun at hun liker godt italiensk mat, og at det tok et halvt år å lære seg dansk. Men vekten, den røper ikke en dame og ihvertfall ikke en prinsesse. Men det var før nyheten om at hun var i lykkelige omstendigheter...

NRK1 mandag kl 18.30

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Som frivillig nr. 15.001 reiser prinsesse Alexandra til Vietnam for Røde Kors.

Dansk produksjon fra DR TV1
Ved: Dorthe Studsgarth
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123