Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 13. mars 2005 kl 20.10 Ved Kongens bord

Under press

Helseminister Tove Steen (Anneke von der Lippe) føler seg på gyngende grunn i eget departement. (Foto: Helge Semb, NRK)
Helseminister Tove Steen (Anneke von der Lippe) føler seg på gyngende grunn i eget departement. (Foto: Helge Semb, NRK)
Tove Steen har så vidt fått navnet sitt på helseministerens kontordør da krisene står i kø utenfor. Etter hvert blir lojaliteten til flere av stabsmedlemmene trukket i tvil, og den ferske helseministeren må se seg om etter støttespillere.

Tove Steen oppdager ganske raskt at tidligere helseminister Kolle hadde en meget høy stjerne, spesielt blant staben i departementet. Når hun kommer med nye, friske innspill, blir de møtt med hevede bryn og en god porsjon motvilje.

Tove innser at hun raskt må sette seg inn i alle sakene hun har på skrivebordet, og finne en måte å vinne sine rådgiveres tillit.

Brannslukking
Medias søkelys er nådeløst og overraskende. Tove får smertelig erfare at det straffer seg å komme med spontane meningsutbrudd. De første dagene i ny jobb går med til brannslukking og refs fra Helsedepartementets informasjonssjef for måten hun håndterer pressen på.

På hjemmebane
Arvid, Toves ektemann, har kommet i orden i Boston og i sin nye forskerstilling. Ektefellene befinner seg nå milevis fra hverandre både geografisk og følelsesmessig, og Tove føler at hun mister kontrollen over familielivet sitt.

Så lander det en hjerteskjærende sak i fanget på helseministeren. En liten gutt med uhelbredelig kreft er blitt nektet behandling i utlandet og Tove Steen får skylden.

Om serien
Helseøkonom Tove Steen (Anneke von der Lippe) blir kastet inn i rollen som statsråd på et øyeblikks varsel, og finner snart ut at helse er et spørsmål om liv og død i mer enn én forstand. I seks spennende timelange episoder av "Ved Kongens bord" får vi følge hennes kamp for å finne fotfeste i en ny virkelighet, å vinne frem med sine hjertesaker og samtidig bevare et familieliv. Serien har et omfattende persongalleri, med en perlerad av Norges fremste skuespillere i rollene. "Ved Kongens bord" bygger på omfattende research, med kontakter i departement, regjeringskontorer og avismiljø. En av konsulentene har vært tidligere stabssjef ved statsministerens kontor, Jonas Gahr Støre.

Leidulv Risan ("Blodsbånd", "Fire høytider") har skrevet manus sammen med ektefellen Nina Sandås, og står også for regien. Forfatterne Roy Jacobsen og Arne Berggren har medvirket i dialog- og manusarbeidet.

Dramaserie i 6 episoder à 58 minutter
Produksjon: NRK Drama
Regi: Leidulv Risan
Manus: Leidulv Risan og Nina Sandås
Foto: Helge Semb
Prosjektleder: Tore Bergstrøm
I rollene: Anneke von der Lippe, Dennis Storhøi, Sven Nordin, Kim Haugen, Nils Ole Oftebro, Lasse Kolsrud, Lasse Lindtner m.fl.

Pressekontakter:
Helene Amlie , 23 04 77 51/95 10 02 99
Sidsel Aarsnes Linden , tlf 23 04 98 41/90 95 53 64


LENKER
  • Komplett rolleliste