Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. april 2001 kl 23.20 U

U (ttv)


NRK1 torsdag 5. april kl 22.30
U (8)

Sykkeltyveri, anger og gamle minner

I kveldens episode av U må Håvard møte i retten tiltalt for sykkeltyveri. Åse sliter med dårlig samvittighet på grunn av sin utroskap, mens Rune blir innhentet av gamle minner.

Håvard og kompisen Steinar har havnet på skråplanet og blitt tvunget til å stjele sykler for å få penger til mat. Heldigvis har de også møtt Trine, som sannsynligvis er litt smartere enn de to kameratene. Når det ser som mørkest ut, finner Trine løsningen.

ãrlighet varer lengst?
I forrige episode så vi at Åse var utro med broren til kjæresten sin. Den vanligvis så pratesjuke Åse lurer nå på om hun skal holde kjeft, eller tilstå alt. Selv om Cheb er en tålmodig og snill person, vet Åse at han vil ha problemer med å godta dette. Åse er livredd for å miste Cheb og er veldig usikker på hva hun skal gjøre.

Utdrikningslag
Rune har egentlig aldri hatt en ordentlig kjæreste, bortsett fra noen små tilløp for mange år siden. Kveldens film om Rune handler om at han skal hjem til Stavanger for å være med i et utdrikningslag for en barndomskompis. På stasjonen møtes han av kompisens fremtidige kone, og gamle minner fra russetiden dukker opp.

Om U
Hver onsdag og torsdag kan seerne følge Rune, Åse og Håvard i Us nye kortfilmserie. De tre spiller roller som i all annen fiksjon, men mange av karaktertrekkene er hentet fra virkeligheten.

Rune (21) har mistet jobben og blitt asosial. Han stenger seg inne med Star Wars og Pizza Grandiosa. Men den noe dominerende moren hans flytter inn i hans ett-roms leilighet for å få skikk på gutten sin.

Åse (25) er forelsket i Cheb fra Algerie. De er blitt samboere, men ikke uten komplikasjoner. Og verre blir det når Chebs bror kommer til Norge og trenger oppholdstillatelse. Det er bare én måte å få det på, og det er å gifte seg med en norsk jente.

Håvard (24) er tv-stjernen av de tre. Han har vært komiker på tv leeenge... Hans liv er ganske glamorøst og problemfritt. Inntil han mister jobben og oppdager at både dame og andre tv- stasjoner ikke verdsetter ham så høyt.

NRK1 torsdag kl 22.30

Egenproduksjon fra NRK Kulturavdelingen
U@nrk.no - www.nrk.no/u
Skuespillere:
Havard.lilleheie@nrk.no - 97682992
Ase.mork@nrk.no - 97145114
Rune.hagerup@nrk.no - 47334732
Redaksjonsledere:
Marius.hoel@nrk.no - 23045346
Jan.strande.odegardstuen@nrk.no - 23048516
Pressekontakt:
anna-marie.normann@nrk.no - 23047853

Bilde
Håvard er tiltalt for å ha stjålet sykler (Foto: Anne Liv Ekroll).