Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 21. februar 2010 kl 22.30 Inspektør Lynley

En barnestrek i regningen

Eve Bowen (Sophie Okonedo), minister i en engelsk arbeiderpartiregjering, opplever alle foreldres verste mareritt da hennes lille datter blir bortført. (Foto: BBC Worldwide)
Eve Bowen (Sophie Okonedo), minister i en engelsk arbeiderpartiregjering, opplever alle foreldres verste mareritt da hennes lille datter blir bortført. (Foto: BBC Worldwide)
En minister i en engelsk arbeiderpartiregjering, Eve Bowen, opplever alle foreldres verste mareritt: Hennes 10 år gamle datter Charlotte blir bortført. Det bli en ny sak for de umake partnerne fra Scotland Yard.

I utgangspunktet tror Bowen at bortføringen er rettet mot henne personlig, og for å få arbeiderpartiregjeringen til å gå i oppløsning. Men kidnapperne har også sendt et lydbåndopptak til Dennis Luxford, redaktøren i en folkelig tabloidavis. Det inneholder et opptak av stemmen til Charlotte.

Politikk og genetikk
Luxford er barnets far, men dette kjenner ikke opinionen til. Kidnappernes krever derimot at Luxford utsteder en skriftlig og signert tilståelse om farskapet – ellers vil Charlotte være død innen tre dager.

Det viser seg å bli den mest utfordrende saken Lynley og Havers har fått, så langt…

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2003)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 2
Kveldens episode: In the Presence of the Enemy
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no