Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. desember 1998 kl 20.00 "Vi har skåret i Marseille"

\"Vi har skåret i Marseille\" (t)

NRK1 onsdag 30. desember kl 20.00
Vi har skåret i Marseille!

Høydepunkter fra fotball- VM
- Vi har skåret i Marseille! Slik lød Arne Scheies ekstatiske utbrudd etter miraklet under fotball-VM, da Norge slo Brasil 2-1. NRK TV-sporten har valgt Scheie-sitatet som tittel på kveldens humørfylte kavalkade fra VM i fotball.
NRK-kommentator Arne Scheie var allerede før VM i Frankrike vel etablert som kultfigur for norske fotballtilhengere. Etter miraklet i Marseille befestet Skedsmos store sønn sin stilling som fotballguru nummer én.
Scheie- sitatet oppsummerer det alle husker fra sommerens store idrettsbegivenhet: Tore André Flo - ett skudd. Tore André Flo - en felling. Og så Kjetil Rekdals forløsende straffespark, akkompagnert av Scheies \"Vi har skåret i Marseille!\"

I Drillos fotspor
TV-sportens kavalkade starter med Egil Olsens uttak av 22-mannstroppen som fikk reise til Frankrike. Vi følger de norske kampene, opp- og nedturene, famøse byturer i altfor sene nattetimer og Drillos siste kamp som landskampsjef. Med denne kampen var også Norge ute av fotball- VM.
Videre følger vi Danmarks vei til kvartfinalen mot Brasil, med intervjuer og bilder av Laudrup-brødrene og Schmeichel som ikke tidligere er vist på NRK.

Zidane og Beckham
Frankrike, med Zinedine Zidane i sentrum, står naturligvis også sentralt når høydepunktene fra fotball-VM skal oppsummeres. Fattiggutten fra drabantbyen i Marseille endte til slutt som et lysende banner hengende i Triumfbuen. Selv nasjonalisten Le Pen måtte motvillig applaudere franskmannen med marokkansk opprinnelse.
Også England blir viet plass, med dramatikken rundt David Beckhams utvisning mot Argentina som klimaks.
Kavalkadens hoveddeler er krydret med minneverdige bilder og situasjoner, faregerike spillere, oppsiktvekkende frisyrer, flotte skåringer, fryktelige taklinger. I det hele tatt alt det som gjør fotball-VM til verdens kanskje største idrettsbegivenhet - også for oss nordmenn.
NRK1 onsdag kl 20.00


Høydepunkter fra VM i fotball 1998
Ved Aksel Helgheim, Knut Nesbø og Geir Larsen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51