Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. september 2000 kl 21.00 I sannhetens tjeneste

I sannhetens tjeneste (t)

NRK2 søndag 3. september kl 21.00
I sannhetens tjeneste

Jakten på beviset

Jussprofessoren Paul Armstrong går med på å ta opp igjen etterforskningen av et mord som skjedde for åtte år siden. Beviset som kan felle en morder eller redde en uskyldig mann fra å ende sitt liv i den elektriske stol, ligger begravd i Floridas myrland.

Bobby Earl Ferguson (Blair Underwood) skal henrettes i den elektriske stol for mordet på en unge jente for åtte år siden. Men han påstår hardnakket at han er uskyldig og tar kontakt med Paul Armstrong (Sean Connery), en jussprofessor fra Harvard, i et siste desperate forsøk på å unngå dødsstraff.

Årsaken til at den dødsdømte fangen tar kontakt med nettopp Armstrong er at den anerkjente jussprofessoren så sterkt har tatt til orde for å avskaffe dødsstraffen. Armstrong, som ikke har praktisert som advokat på mange år, er i utgangspunktet skeptisk. Men han lar seg overbevise av Fergusons talegaver.

Armstrong drar til Floridas myrland for å prøve å finne ut hva som egentlig skjedde. Han oppdager at anklagen mot hans klient bygger på en falsk tilståelse presset fram av den brutale lokale politimannen Tanny Brown (Laurence Fishburne). Og da kan vel rettferdigheten skje fyllest? Men manusforfatterne Jeb Stuart og Peter Stone vil det annerledes, og filmen utvikler seg etter hvert til en juridisk thriller. Historien tar flere dramatiske vendinger - blant annet introduseres en psykotisk seriemorder, Blair Sullivan (Ed Harris) - før vi får løsningen.

NRK2 søndag kl 21.00

Film - innkjøpt
Originaltittel: Just Cause
Produksjonsland: USA (1994)
Regi: Arne Glimcher
I rollene: Sean Connery, Laurence Fishburne, Ed Harris, Kate Capshaw, Blair Underwood

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)