Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. november 2004 kl 02.55 USA velger president

Amerikansk valgvake

Bush eller Kerry? Dagsrevyredaksjonen gir deg svaret valgnatten. (Foto: Frontline Production)
Bush eller Kerry? Dagsrevyredaksjonen gir deg svaret valgnatten. (Foto: Frontline Production)
Aldri før har norske seere fått så omfattende dekning av et amerikansk valg som det NRK byr på natten mellom 2. og 3. november. Dagsrevyredaksjonen har utkalt troppene både i USA og her hjemme, bestående av korrespondenter, reportere og ekspertkommentatorer. Maratonsendingen starter kl 02.55 og vil også prege Frokost-tv helt fram til kl 10 neste morgen.

NRKs valgstudio på Marienlyst blir ledet av Christian Borch og Ingvild Bryn. Med seg har de Ole Moen, førsteamanuensis ved britiske og amerikanske studier ved Universitetet i Oslo, og nobeldirektør og USA-ekspert Geir Lundestad. Også utenriksmedarbeider Bjørn Hansen er på plass i studio.

NRKs USA-korrespondenter Jan Espen Kruse og Joar Hoel Larsen har hatt en travel tid gjennom hele valgkampen, og er selvsagt i full sving valgnatten. Dessuten rapporterer Wenche Eriksen fra Det hvite hus, mens Gunnar Myklebust er på plass i John Kerrys leir i Boston. I tillegg er Ole Torp utegående reporter i Washington.

Den amerikanske valgvaken her hjemme finner sted på Grand Hotel i Oslo, der Vigdis Hvaal møter både Bush- og Kerry-tilhengere.

Selvsagt følger Dagsrevyredaksjonens sending opptellingen av stemmer fra time til time. NRK har dessuten kjøpt visningsrett til deler av tv-selskapet CBS’ sending, slik at vi også får se hvordan valget blir presentert for amerikanske tv-seere.

NRKs valgsending går fram til Frokost-tv klokken 07.10 onsdag morgen. På dette tidspunktet er det håp om at en vinner vil være klar. Valget blir imidlertid også et hovedtema i Frokost-tv, med rapporter og utvidede nyhetssendinger helt fram til klokken 10.

Også det øvrige sendeskjemaet på NRK1 tirsdag kveld er preget av det amerikanske presidentvalget. Både "Standpunkt" kl 21.30 og Bjørn Hansens ekstra Urix-sending etter Kveldsnytt på NRK1 er i sin helhet viet valget. På programmet står dessuten tv-serien "Presidenten" og spillefilmen "Kandidaten", som begge tar utgangspunkt i det amerikanske politiske liv.

Valgsending fra Dagsrevyredaksjonen
Prosjektleder: Bjørn Hansen
Vaktsjef: Svein Bryn
Programledere: Christian Borch og Ingvild Bryn
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99

Vises også i Nett-TV:LENKER
  • Følg valget på nrk.no