Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. november 2012 kl 19.45 Ut i naturen: Siste etappe Frankmo

Styrkeprøven


De har vært tunge rusmisbrukere i mange år. Etter fem måneder i behandling stiller de til start i et av verdens tøffeste og kaldeste hundeløp. 40 mil i 40 kuldegrader! Kan det gå bra?

-De har vært ute en vinternatt før, sa leder på Frankmotunet Kjell Brennodden før starten på Femundløpet. Men også han blir betenkt når gradestokken kryper under 40 kuldegrader på første etappe ut fra Røros. Han vet at de uerfarne hundekjørerne og elevene hans skal ha ansvar for seg sjøl og åtte hunder i drøye to døgn.

Femundløpet

Ut i naturen har i fem episoder fulgt en gruppe tidligere rusmisbrukere fra de kom inn til behandling i Tyrilistiftelsen i september. Vi har fulgt dem på elgjakt og fiske, på deres aller første, kaotiske treningstur med hundespann og under den store testturen i vinterfjellet. De av ungdommene som da beviste at de hadde kontroll på seg og hundene sine, står nå på startstreken i selveste Femundløpet.

Viktig seier

De skal nå konkurrere på lik linje med garvede hundekjørere. Men først og fremst skal de bevise overfor seg sjøl at de kan klare å gjennomføre løpet. Det blir i tilfelle en stor og viktig seier på vegen mot et nytt og rusfritt liv. Men det er langt til mål og vegen dit er kald, ensom, full av overraskelser og rørende øyeblikk.

Egenproduksjon, 2012.
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Programansvarlige: Jørn Nordli og Kari Toft
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900