Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 27. september 2004 kl 20.35 Presidenten

Siste olje

President Bartlet reiser i begravelse med Air Force One, United States of America. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet reiser i begravelse med Air Force One, United States of America. (Foto: Warner Bros.)
Om bord i Air Force One får president Bartlet en sjelden mulighet til å prate fritt med en av USAs tidligere presidenter. En annen av landets tidligere presidenter er nettopp død, og de to er på vei til begravelsen.

Underveis på Air Force One diskuterer de to både nåværende og tidligere mistak. Debatten blir temmelig livlig. Et ferskt tilfelle fra Saudi-Arabia blir brakt på bane. Der har opprørere omringet et av hovedkvarterene for oljeindustrien i landet, 200 gisler risikerer livet, 50 av dem er amerikanere.

Hjernevask og ekteskap
Samtidig prøver pressesekretær Cregg å finne ut hva slags eksperimenter med hjernevask regjeringen egentlig har gitt tillatelse til.

Og stabssjef Leo oppdager at hans tidligere kone har forlovet seg og skal inngå ekteskap på nytt.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: The Stormy Present
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer:


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer