Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. januar 2005 kl 21.10 Livstegn

Kidnappet av geriljaen

Alice (Meg Ryan) forelsker seg i Terry (Russell Crowe), en mann som har fått i oppdrag å finne mannen hennes som er kidnappet (Foto: Warner Bros)
Alice (Meg Ryan) forelsker seg i Terry (Russell Crowe), en mann som har fått i oppdrag å finne mannen hennes som er kidnappet (Foto: Warner Bros)
Livet til Alice blir alt annet enn enkelt når ektemannen blir kidnappet, og hun forelsker seg i ham som skal prøve å få Peter frigitt av gisseltakerne.

Peter Bowman (David Morse) og hans kone Alice (Meg Ryan) har flyttet til en liten latin-amerikansk nasjon, Tecala. Peter arbeider for et konstruksjonsfirma, og han har fått i oppdrag å bygge en dam som skal bringe kraft til det lille utviklingslandet.

ELT er en marxistisk fraksjon som planlegger revolusjon i Tecala. Organisasjonen trenger penger, og satser på kidnapping for å skaffe kapital. På vei hjem fra jobben sitter Peter fast i en bilkø på grunn av en veisperring. Det viser seg at ELT er ute etter Peter, og geriljagruppen fører ham med seg inn i jungelen.

Peters firma setter Terry Thorn (Russell Crowe), en tidligere australsk etterretningsoffiser som nå arbeider som privat "kidnappings- og løsepenger"-forhandler, på saken. Alice blir fortalt at Terry er den absolutt beste på markedet, men etter hvert viser det seg at Terrys overordnede har det tøft økonomisk og må se bort fra den spesielle forsikringen de har for slike saker. Alice må hyre Terry for egen regning. Hun har ingen mulighet til å betale løsepengene på tre millioner dollar.

Terry og partneren hans Dino (David Caruso) setter i gang med å utarbeide en redningsplan, og Terry og Alice oppdager at de er svært tiltrukket av hverandre. Alice og Peters ekteskap var i krise da kidnappingen skjedde, og nå må Alice veie frykten for Peters liv opp mot følelsene for Terry.

Amerikansk romantisk thriller (2000)
Originaltittel: "Proof of Life"
Med: Meg Ryan, Russell Crowe, David Morse, Pamela Reed, David Caruso
Regi: Taylor Hackford
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78