Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. august 2003 kl 22.20 Kar for sin kilt

Glenbogle, farvel!

Paul (Lloyd Owen) den fremmede på Glenbogle, med Lexie (Dawn Steele) i bakgrunnen.
 (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
Paul (Lloyd Owen) den fremmede på Glenbogle, med Lexie (Dawn Steele) i bakgrunnen. (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
I kveld blir det et endelig farvel til alle våre venner ved Glenbogle. NRK sender den aller siste episoden i denne gode, britiske dramaserien.

Den fremmede som kom til det årlige ballet ved Glenbogle, viste seg å være sønn av den gamle gårdsherren, Hector. Paul er født utenfor ekteskap, og så snart mor Molly oppdager hvem han er, forsøker Archie å kaste ham ut fra Glenbogle.

Lexie som kommer utenfra og ser tingene litt annerledes, overtaler Paul til å bli. Hun mener tingene vil roe seg, bare folk får vendt seg til tanken.

Likevel er Molly så opprørt at hun bestemmer seg for å flytte. Killwillie er sjokkert over hennes avgjørelse, men som den gentleman han er, gir han henne og Andrew billetter til en reise verden rundt.

Drama og ettertanke
Dermed står vi foran siste kapittel i historien om Glenbogle og stedets gamle og nye herre, Hector og Archie Mackenzie. Avslutningsvis blir det plass til mye ettertanke, og ikke minst drama.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Les mer:
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57