Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. juli 2004 kl 19.40 Født på solsiden

Ufrivillig

Audrey (Penelope Keith) skjønner ikke hva venninnen Marjorie (Angela Thorne) gjør i skogen sammen med Richard. (Foto: BBC Worldwide)
Audrey (Penelope Keith) skjønner ikke hva venninnen Marjorie (Angela Thorne) gjør i skogen sammen med Richard. (Foto: BBC Worldwide)
For å opprettholde sin posisjon blant fiffen kreves det at man har minst en utenlandsferie i året. Audrey vil nødig forlate Richard alene på godset, og hun finner en genial løsning ved å late som hun reiser bort.

Tilnærmelsene mellom Richard og Audrey under veldedighetsballet ser ut til å ha roet seg. Richards mor, fru Polouvicka, synes det er for stille og for lite som skjer, og hun vil gjerne arrangere en ny fest. Audrey er selvskreven gjest.

Costa del Grantleigh
På festen er det to temaer som diskuteres: Richards forretninger og i hvilken grad de er sømmelige for en som er herre på Grantleigh, og hvor blek og ferietrengende Audrey ser ut til å være. Audrey vil gjerne ha ferie, men hun kvier seg for å forlate Grantleigh og la Richard styre uten hennes overoppsyn. I hemmelighet arrangerer hun det slik at alle skal tro at hun er reist til Spania, mens hun i virkeligheten sitter foran en høyfjellssol bak lukkede gardiner hjemme hos seg selv. Planen var i utgangspunktet god, bortsett fra at det er fryktelig kjedelig. Og hva er det egentlig Richard og hennes venninne Marjorie holder på med i skogen?

Om serienVi følger Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) i hennes bestrebelser for å opprettholde verdigheten når hun ser seg nødt til selge sitt kjære Grantleigh Manor. Kjøperen er den litt for lite dannede, men akk, så pengesterke Richard DeVere (Peter Bowles).

"Født på solsiden" slo i gjennom med et brak da serien kom på britiske skjermer i 1979. Kombinasjonen av kjente skuespillere og den britiske fascinasjonen for klassespørsmål og sosial status sikret serien imponerende høye seertall. Siste episode hadde hele 24 millioner seere, hvilket er det høyeste tallet noen sinne for et enkeltprogram på britisk fjernsyn.

"Født på solsiden" gikk også på NRK på begynnelsen av 1980-tallet, og vil garantert være et kjærkomment gjensyn for tilhengere av britisk, klassisk komedie!

Innkjøpt komedieserie fra BBC Worldwide.
Produksjonsår: 1979
Originaltittel: To the Manor Born: Rythms of the Earth
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
Penelope Keith (Audrey fforbes-Hamilton), Peter Bowles (Richard DeVere), Angela Thorne (Marjorie Frobisher), John Rudling (Brabinger), Daphne Heard (Mrs Polouvicka), Micheal Bilton (Ned), Gerald Sim (Rector).