Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. august 2002 kl 22.00 Kvinnen med fødselsmerket

Mer Veeteren

Ewa Moreno (Åsa Karlin), Van Veeteren (Sven Wollter) og Münster (Claes Ljungmark) møter nye utfordringer i den svenske krimserien
Ewa Moreno (Åsa Karlin), Van Veeteren (Sven Wollter) og Münster (Claes Ljungmark) møter nye utfordringer i den svenske krimserien "Kvinnen med fødselsmerket", som er basert på en roman av Håkan Nesser (Foto: Joakim Strömholm/SVT)
I nok en serie dukker Sven Wollter opp som den bistre politiinspektør Van Veeteren. Denne gangen møter vi ham i ”Kvinnen med fødselsmerket” der kriminalpolitiet står overfor en syk morder som er besatt av hevn.

Fire navn på en liste. De har én ting til felles. Alle blir oppringt og får høre samme musikk. Musikk fra et sykt sinn som nå jager dem i form av en kvinne med fødselsmerke. Hun har åpenbart noe hun skal hevne, men hva?

Fire dødsdømte menn, klare til å bli strøket fra listen én etter én dersom ikke Van Veeteren og hans kolleger ved kriminalpolitiet i Maardam rekker å løse gåten.

Om forfatteren
Den svenske forfatteren Håkan Nesser har skrevet flere krimromaner om inspektør Van Veeteren, og tre av disse er filmatisert for tv. Nesser er en svært populær krimforfatter. Bare i Sverige har han solgt flere hundre tusen eksemplarer av bøkene om denne skikkelsen, og så mye som 2,5 millioner seere fulgte med hver uke da seriene gikk på svensk tv.

Norsk
Men det er likevel ikke en helsvensk produksjon vi får se. Regissøren Martin Asphaug er norsk og har regissert alle de tre seriene som NRK har vist. Norske Camilla Strøm Henriksen hadde også en sentral rolle i den første serien ”Det grovmaskede nettet”. Hun vil mange huske fra norske filmer som ”En håndfull tid” og ”Weekend”.

Van Veeteren
Som en slags svensk utgave av vår egen Konrad Sejer, er Van Veeteren en enslig mann i 40-årene som bor alene med hunden sin, og har et raffinert og noe anstrengt forhold til kvinner. Han forakter alle som ikke tenker like kjapt som han selv, og nøler ikke med å si rett ut hva han mener. Men sine uspiselige samarbeidsevner til tross, innerst inne er han et varmt menneske og en livets poet som kjemper for det gode.

”Kvinnen med fødselsmerket” bygger på romanen ”Kvinna med Födelsemärket” og vises i tre deler.

Samproduksjon mellom SVT og NRK Drama
Originaltittel: Kvinna med födelsemärke
Regi: Martin Asphaug
Manuskript: Ulf Ryberg
Skuespillere: Sven Wollter, Åsa Karlin, Claes Ljungmark og Elisabet Carlsson
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilde
1. Ewa Moreno (Åsa Karlin), Van Veeteren (Sven Wollter) og Münster (Claes Ljungmark) møter nye utfordringer i den svenske krimserien ”Kvinnen med fødselsmerket”, som er basert på en roman av Håkan Nesser (Foto: Joakim Strömholm/SVT)
2. Kvinnen med fødselsmerket (Elisabet Carlsson) er besatt av å gjennomføre sin plan om hevn. Kan Van Veeteren stoppe henne? (Foto: Joakim Strömholm/SVT)
3. Inspektør Van Veeteren (Sven Wollter) må løse en ny og vanskelig mordgåte i ”Kvinnen med fødselsmerket” (Foto: Joakim Strömholm/SVT)