Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. november 2006 kl 00.05 Espen, Kurt, Alejandro og Askil

Hallelujah-stemning

Askil Holm, Alejandro Fuentes, Kurt Nilssen og Espen Lind har gjort stor suksess sammen. (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)
Askil Holm, Alejandro Fuentes, Kurt Nilssen og Espen Lind har gjort stor suksess sammen. (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)
I slutten av oktober takket "de nye gitarkameratene" for seg. I kveld får vi et gjensyn med de fire fra en intimkonsert i mai. Konserten har blitt sendt tidligere, men versjonen vi får se i kveld er femten minutt lenger.

"Gitarkamerat" er en ettertraktet benevnelse i norsk musikkliv. Den siste tiden har Kurt Nilsen, Espen Lind, Askil Holm og Alejandro Fuentes gjort stor suksess som "de nye gitarkameratene". I dette konsertopptaket hører man hvorfor.

Stor suksess
De har hver sin solide solokarriere, men sammen har de opplevd om mulig enda større suksess. Det som begynte som et stunt på en privat tilstelning, ble siden en rekke utsolgte konserter og plate som har gjort seg fortjent til platina. "De nye gitarkameratene" fant tydeligvis tonen, både med hverandre og hos publikum.

I dette konsertopptaket fra Studio 1 på Marienlyst i mai demonstrerer de hvordan fire forskjellige artister og stemmer kan forenes til en velfungerende enhet. De synger både eget og andres materiale, blant annet Leonard Cohens "Hallelujah".


Egenprodusert konsert fra NRK Underholdning (2006)
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontake NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no