Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. mars 2004 kl 20.35 Presidenten

Skudd mot Det hvite hus

Presidenten og hans stab under beskytning. (Foto: Warner Bros.)
Presidenten og hans stab under beskytning. (Foto: Warner Bros.)
En revolvermann fyrer løs mot Det hvite hus, og et ubemannet spionfly fra USA skytes ned av russerne.

Da en revolvermann avfyrer tre skudd mot Det hvite hus, skalkes lukene og virksomheten settes i krabbegir. Mens alt er lagt under lokk, setter kretsen rundt president Bartlet i gang en inspirert runde med kortspill. Et sikkert middel til å lette på trykket i slike situasjoner.

Hva spiller de i Det hvite hus? Poker, selvsagt.

Krasjlanding
Oppdraget til det ubemannede flyet er spionasje mot lagring og illegal omsetning av kjernefysisk utstyr og materiale i Russland. Flyet skytes ned av russisk flyvåpen og krasjlander i Kaliningrad på Østersjø-kysten. President Bartlet får en tøff jobb med å forklare situasjonen for russerne.

Heldigvis rakk spionflyet å overføre fotografier av mulig illegal omsetning av radioaktivt materiale på russisk side. Bevismaterialet kommer godt med for amerikanerne når regningen skal gjøres opp.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: " Evidence of Things Not Seen "
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros'