Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. april 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Ligningsverdi, plastemballasje og fisk

Forbrukerinspektørene ser nærmere på urealistiske ligningsverdier, plastemballasje og fisk til lavpris i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Forbrukerinspektørene ser nærmere på urealistiske ligningsverdier, plastemballasje og fisk til lavpris i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hvorfor har mange eneboliger en ligningsverdi som er urealistisk? spør dem fem forbrukerinspektørene i kveldens program. I tillegg skal det handle om plastemballasje og et fiskeprodukt som ikke er det det utgir seg for å være.

Forbrukerinspektør Håkon Haugsbø besøker Beiarn i Nordland i kveldens program, der en mann kjemper for å få endret ligningsverdien på huset sitt – noe som er alt annet enn enkelt.

Hvorfor skal det være slik, når mange eneboliger i Norge har en ligningsverdi som er helt urealistisk?

Plast og fisk
Vi omgir oss med mye emballasje av plast, som flasker, poser og bokser. Selv om denne plasten ikke er helsefarlig, er mange opptatt av om og hvordan den kan påvirke mat og drikke. I kveld gir forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl deg noen av svarene, mens kollega Snorre Tønset vil vite om hellefisk og kveite er to forskjellige navn på samme fiskeslag. Rema 1000 selger nemlig frossen hellefisk til lav pris. Hva slags fisk er det egentlig? Og egner den seg til steking?

Egenprodusert magasin fra Faktaavdelingen
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96