Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 3. september 2007 kl 22.15 Film: Snatch

Alle mot alle i Londons underverden

Den irske sigøyneren Mickey O’Neil (Brad Pitt) er et funn for det ulovlige boksemiljøet i Sør-London (Foto: Columbia Pictures)
Den irske sigøyneren Mickey O’Neil (Brad Pitt) er et funn for det ulovlige boksemiljøet i Sør-London (Foto: Columbia Pictures)
Franky Four Fingers, Doug "The Head", Boris "The Blade", Bricktop, "One Punch" Mickey, "Bullet Tooth Tony" og Turkish. Med slike navn, med Londons underverden som scene og med Vinnie Jones som gla’voldsutøvende bodyguard er det duket for et oppgjør i et usedvanlig frynsete miljø i Sør-London.

Etter at en kjempediamant blir stjålet, settes i gang en kjedereaksjon hvor alle lurer alle, ingen kan stole på noen, og hvor mer eller mindre rettferdig brutalitet utøves. Selve ranet går bra, men da en av tyvene, Franky Four Fingers, mellomlander i London, begynner vanskelighetene. Her skal han levere noen mindre stener til sjefens fetter, Doug The Head, og andre lokale juvelerer. Selve hovedmålet for kuppet er en kjempestor diamant som skal videre til sjefen i New York, Avi.

Franky blir drept, og diamanten havner i gale hender. I mellomtiden oppdager to skyggefulle boksepromoterer en irsk sigøyner, Mickey O’Neil, med usedvanlige evner. De håper på store gevinster hvis han vil tape på bestilling. I dette miljøet arrangeres det ulovlige boksekamper og hundekamper, det er kjeltringer overalt og alt sammen administreres av mafiabossen Bricktop. Han er mannen bak boksekampene, og i egenskap av å være svinerøkter har han et ekstra kort i ermet: Oppfører du deg ikke, blir du grisefór.

Planer går i vasken og temperament eksploderer mens hunder, campingvogner, boksere og en mengde våpen havner i et kaotisk klimaks hvor det er alle mot alle, og ingen er garantert å våkne til en ny dag.

Amerikansk/britisk action (2000)
Originaltittel: "Snatch"
Med Benicio Del Toro (Franky Four Fingers), Brad Pitt (Mickey O’Neil), Dennis Farina (Avi), Vinnie Jones (Bullet Tooth Tony), Rade Serbedzija (Boris The Blade), Bricktop (Alan Ford), Jason Statham (Turkish) og Mike Reid (Doug the Head)
Regi: Guy Ritchie
Pressekontakt:Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no