Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. mars 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Vietnam

Lonely Planet: Vietnam (t)


NRK2 søndag 18. mars kl 20.10
Lonely Planet

Tøff reise i uoppdaget land

Da kveldens utgave av Lonely Planet ble laget i midten av 1990-årene, var Vietnam nylig blitt åpent for turister, og landet var ennå et uoppdaget feriemål. For Lonely Planets programleder ble det en tøff reise gjennom et overveldende vakkert land.

Vietnam har fantastisk natur og vennlige mennesker. Men det er også et land som inntil nylig hadde liten erfaring med turister. Det fikk reiseleder Justine Shapiro erfare.

Justine Vietnam-reise starter i Ho Chi Minh byen, Vietnams raskt voksende økonomiske hovedsete, nord for hovedstaden Hanoi. Derfra går ferden videre nordover til høylandet, der hun blant annet besøker en landsby som gir henne en helt spesiell velkomst.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

I løpet av serien guider fire unge mennesker oss gjennom Vietnam, Indonesia, Guatemala, Japan, Øst-Afrika og land i Stillehavet: Justine Shapiro, Andrew Daddo, Mark Crowdy og Ian Wright.

NRK2 søndag kl 20.10
Tidligere sendt 1996

Britisk produksjon
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilde
Barn fra høylandet nord i Vietnam.