Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. juli 2010 kl 22.15 Detektimen: Tause vitner

Siste stopp


Det ser ut som en vanlig uke på jobben. Patologene undersøker personer som brått er blitt revet bort av tilfeldige voldsepisoder. Eller er de tilfeldige?

En av kvinnene som blir brakt inn, hun falt sammen i sitt eget utdrikningslag. I tillegg ble en ung mann drept av en forbipasserende i en slumaktig kommunal bolig, og en kvinne har møtt døden i en grusom brann. Finnes det noen sammenheng?


Om serien
I en årrekke har den britiske krimserien "Tause vitner" (Silent Witness) underholdt millioner av mennesker i 38 land. Historiene fokuserer på bevisene som kan hentes fra lik. Selv de døde snakker, er slagordet, og obduksjonene utføres av dyktige patologer.

Selv om det å obdusere i virkeligheten kan synes dystert og grotesk, er plottene godt skrudd sammen og intrigene mellom de grønnkledde egnet til å fengsle seerne.

Nikki Alexansander (Emilia Fox) er ny i teamet og på opplæring. Dreven og vakker som hun er, fremstår hun slett ikke som noen grå akademiker. Dr. Harry Cunningham (Tom Ward) og dr. Leo Dalton (William Gaminara) er først skeptiske til nybegynneren, men opplever etterhvert at hun utfyller teamet perfekt.

Britisk krimserie fra 2005
Produksjon: BBC
Orginaltittel: Silent Witness, series 10
Kveldens episode: Teminus
I rollene: Emilia Fox, Tom Ward, William Gaminara, Ciaran McMenamin, Kevork Malikyan Gem Carmella John McEnery og Craig Kelly, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900