Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. mars 2012 kl 20.55 Erobreren

Jonas erobrer seerne


Året er 1985. Jonas tar det store karrièresteget: Han slutter som hallomann og begynner som programskaper i underholdningsavdelingen i NRK. Problemet er bare at han kan ingenting om å lage tv-programmer.

Hjemme går det ikke like bra. Faren Haakon dør og etterlater seg et stort tomrom. Margrete er fraværende og mørk til sinns, og Jonas mistenker at hun har et forhold til hans beste venn Axel.

På jobb har Jonas en bratt læringskurve, godt hjulpet av et tre måneders studieopphold i London, der Jonas bruker tiden til å se på mylderet av tv-kanaler og ta grundige notater. Etter en stund er Jonas i full gang med programserien "Å tenke stort", men han sliter med å forholde seg til den strenge budsjett- og overtidskontrollen i NRK.

En kjapp tur til Lisboa, der han forfører den ferierende økonomisjefen, ordner det hele. Han får penger til å gjøre programmene ferdige, det blir premiere og dundrende suksess. Jonas har erobret de tusen hjem.

Om serien:
Erobreren" er basert på Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland, gutten fra Grorud som ble Norges første og største tv-kjendis.

Jonas er en helt vanlig gutt, men med en sjelden gave: Han får automatisk talentet til de kvinnene han elsker med.

Etter å ha blitt allemannseie som programvert i NRK Fjernsynet, avanserer Jonas til jobb i Underholdningsavdelingen. Han begeistrer nordmenn med sine unike programmer og blir etter hvert det store trekkplastret på fredags- og lørdagskveldene.

Jonas står på toppen av sin karriere da det forferdelige skjer: Margrete, hans kone og store kjærlighet, blir funnet skutt hjemme. Jonas blir dømt for å ha drept henne. Men har han det?

Vi følger Jonas Wergeland og hans familie fra midten av 60-tallet og fram til årtusenskiftet. Fra sosialdemokrati til ego-samfunn. Fra nøkternhet til velstand. Fra lykke til katastrofe.

Norsk dramaserie fra NRK, basert på Jan Kjærstads bøker "Forføreren", "Erobreren" og "Oppdageren"
Med: Kåre Conradi, Jakob Oftebro, Johan Felix Tschudi, Ellen Dorrit Petersen, Marte Germaine Christensen, Gørild Mauseth, Øystein Røger, Birgitte Victoria Svendsen, Kim Haugen, mfl.
Manus: Anne Regine Klovholt
Regi: Eva Isaksen
Sjefsfotograf: Harald Paalgard
Musikk: Jens Wendelboe
Produsent: Bitte Monn-Iversen/NRK Drama
Presseansvarlig: Hege Fagerheim, 23 04 53 42/ 40828004
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900