Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. desember 2009 kl 22.35 Safari

Kjendiskunstnerne

Jeff Koons popkunst har gjort ham verdenskjent, og både kunstner og verk kan sies å ha blitt merkevarer. (Foto: Thomas Wiborg)
Jeff Koons popkunst har gjort ham verdenskjent, og både kunstner og verk kan sies å ha blitt merkevarer. (Foto: Thomas Wiborg)
Før var det et ideal for kunstnere å stå litt utenfor det etablerte. Nå kaster kunstnere seg inn i armene på massemedia og stortrives på den røde løperen. Er kunsten å bli stjerne blitt kunst?

I kveld handler Safari om kunstnere som blir merkevarer. Vi møter blant andre en av de aller største, nemlig popkunstneren Jeff Koons.

Reality, en kunst?
Kelly Cutrone er ekspert på mediestrategi. Hun er så flink til å gjøre andre til kjendiser at hun er blitt kjendis selv. Nå har hun eget reality show på MTV.

Dalí som prototype
Salvador Dalí ønsket å smelte sammen kunst og person og var en forgjenger for dagens kunstnere med kobling til medieindustrien. Den italienske kunstneren Francesco Vezolli tar utgangspunkt i Dalí som prototypen for kjendiskunstnere i sin utstilling Dalí Dalí på Moderna Museet i Stockholm denne høsten.


Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2009)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf. 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900