Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. desember 2002 kl 23.40 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

Det anvendelige palmetreet

Nicolai Nansen og Harald Rønneberg sammen med teamet i Young Asia Television. (Foto: Fabula media)
Nicolai Nansen og Harald Rønneberg sammen med teamet i Young Asia Television. (Foto: Fabula media)
Om det er en ting som er mer anvendelig enn poteten, så må det være palmetreet. På Sri Lanka brukes det i hvert fall til det aller meste, fra brennevin og sirup, til alskens treprodukter og tauverk. I kveld prøver Harald og Nicolai å lage tau.

De erfarer at det ikke akkurat er noen lett jobb, selv om arbeidet med å lage tau stort sett er gjøres av kvinner som er atskillig spinklere enn dem selv. Og forsøket på å klatre opp i toppen på palmetreet – ja det gikk vel heller ikke så bra!

I kveldens episode møter vi også en som har ”linedans” uten sikkerhetsnett som sitt livsfarlige levebrød. Vi treffer også en som beveger seg med atskillig større selvfølge blant tretoppene, nemlig den utrydningstruede røde orangutangen. Og – i et land hvor løse gatehunder er et problem, får vi se hvordan noen faktisk arbeider seriøst for å gi disse hundene et bedre liv.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder(23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).