Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. juni 2003 kl 21.30 Taurus

Fanget i frihet

Martin (Boman Oscarsson) slippes ut fra fengsel når legene finner ut at han er dødssyk. Men så vikles han inn i et spill som er vel så truende for hans liv som sykdommen. (Foto: SVT)
Martin (Boman Oscarsson) slippes ut fra fengsel når legene finner ut at han er dødssyk. Men så vikles han inn i et spill som er vel så truende for hans liv som sykdommen. (Foto: SVT)
Når Martin finner ut at han er dødssyk, betyr det slutten på tiden i fengsel og begynnelsen på et liv utenfor murene. Han oppsøker sin datter og får jobb hos en gammel venn. Men noen har andre planer for ham, og Martin blir fanget i et livsfarlig spill.

I den svenske dramaserien "Taurus" møter vi Martin (Boman Oscarsson) som har sittet i fengsel i fem år for å ha drept sin kones morder. Når fengslets leger oppdager at Martin ikke har lenge igjen å leve, blir han benådet. Ute i friheten venter datteren Sofia, som har bodd hos fosterforeldre de siste årene. Hun lever et godt liv, og Martin er usikker på om han skal fortelle henne sannheten om seg selv.

Forvirret og nedbrutt oppsøker Martin en gammel venn fra fengslet - Viktor - som gir ham jobb i et pizzeria. Men det er ikke vennskap som er grunnen til Viktors godvilje. Martin blir dratt inn i et dødelig spill der han bare blir brukt som en brikke. Han prøver å kjempe seg ut av mord og utpressing sammen med Linda (Cecilia Frode), som også er blitt involvert.

Del 2 og 3 sendes 12. og 19. juni. Serien gikk første gang som påskekrim på NRK2 i 2002.

Svensk dramaserie i 3 deler
Regi: Rickard Petrelius
Prosjektleder: Leif Mohlin
Manus: Bjarne Reuter
I rollene: Boman Oscarsson, Cecilie frode, Agneta Ekmanner, Loa Falkman, Tomas Pontén, Reuben Sallmander, Lennart Hjulström m fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23047853