Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juli 2004 kl 19.30 På skråplanet: Duftende vinder fra fjerne penselstrøk

Originale portretter

Egil Teige har laget fire fargerike portretter av fire fargerike mennesker. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Egil Teige har laget fire fargerike portretter av fire fargerike mennesker. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det finnes personer som tør gå sine egne veier, som våger å være seg selv 100%. Egil Teige møtt fire slike mennesker i en ny runde i serien "På skråplanet". Møtene har resultert i fire sterke og personlige portretter.

Triztan Vindtorn er en av Norges fremste stuntpoeter, og han kaller seg Norges eneste store surrealistiske dikter. Vindtorn planlegger å flytte til Spania, og derfor bytter han fornavn fra det lite latinske "Kjell" til det mer spanskklingende "Triztan". Vindtorn debuterte i 1970 med diktsamlingen "Sentrifuge", og han har siden høstet applaus i USA, Japan og Mexico for sine noe spesielle diktopplesninger.

Egil Teige møter den originale poeten i hans dikterhule i Risør, på gamle tomter i Drammen og under en performance samme sted.

Om serien
Vi er alle originaler, men noen er definitivt mer originale enn andre. I "På skråplanet" blir det underholdende og lærerike portretter av fargerike karakterer - mennesker som virkelig har våget å gå sine egne veier.

Programleder Egil Teige har truffet stuntpoeten Triztan (Kjell Erik) Vindtorn, oppfinner, interiørarkitekt og kunstner Bengt Carling, "den levende kalenderen og rutetabellen" Kjell Erik Stubberud og maleren, filosofen og livskunstneren Laurie Grundt.

Egenprodusert portrettserie fra Faktaavdelingen, Samfunnsredaksjonen
Programleder: Egil Teige
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79