Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. juli 2006 kl 21.00 Niern: Å kvile på laurbæra

Forsvunnet i krigen

Harrison Lloyd arbeider for Newsweek, og blir bedt om å dra til Jugoslavia for å dekke "opptakten til en mindre konflikt". Han reiser, men bestemmer seg for at dette skal bli det siste oppdraget. I 1991 trappes imidlertid konflikten opp i Kroatia.

Harrison (David Strathairn) drømmer om å få mer tid til kona Sarah (Andie MacDowell), de to barna og dyrke sin store hobby, blomster. Han lover å være tilbake til sønnens fødselsdag, men ingen hører noe fra ham. Han blir meldt savnet i Osjiek-regionen i Kroatia, og etter noen dager blir han erklært død. Sarahs verden faller i grus, men samtidig er hun overbevist om at hvis Harrison virkelig var død, ville hun merke det fysisk.

Hun drar til Kroatia for å finne sin mann, og etter hvert får hun selskap av Harrisons kolleger Yeager (Elias Koteas) og Stevenson (Brendan Gleeson). Den lille gruppen, bevæpnet med kameraer isteden for våpen, blir vitne til redslene og grusomhetene som utspiller seg i regionen mens de følger de svake sporene etter Harrison – vel vitende om at han allerede kan være død.

Om filmen
Den franske regissøren Elie Chouraqui har basert filmen på romanen med samme navn, og selv om handlingen er lagt til 1991, ble temaet i "Harrison’s Flowers" smertelig aktuelt med mordet på reporteren Daniel Pearl fra Wall Street Journal bare noen uker før filmen hadde premiere.

Programmet er sendt tidligere.

Fransk drama (2000)
Originaltittel: "Harrison’s Flowers"
Med: Andie MacDowell, David Strathairn, Elias Koteas, Adrien Brody, Brendan Gleeson
Regi: Elie Chouraqui
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78