Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. november 2000 kl 22.25 Fakta på lørdag: Golfdrømmen

Fakta på lørdag: Golfdrømmen (ttv)


NRK1 lørdag 11. november kl 22.25
Fakta på lørdag: Golfdrømmen

Golfbane ytterst i havgapet

Å bygge en golfbane på hjemstedet ytterst i havgapet, der all verdens turister kan få en skikkelig naturopplevelse, var Frode Hov fra Hov i Lofoten sin store drøm.. I kveldens Fakta på lørdag følger vi den 27 år gamle nordlendingen på den lange og tunge veien mot realiseringen av drømmen. Bare ungdommelig mot og stahet kan stå imot all motgangen han møter underveis.

Filmen handler om hva som driver unge mennesker til å satse alt på en drøm og en usikker framtid, til tross for advarsler fra eldre skeptikere.

Med ønske om å trekke til seg turister fra hele verden til verdens råeste 18-hulls golfbane, setter Frode med stort pågangsmot i gang med planleggingen. Riktignok hadde faren Tor A. Hov og et par andre golfbaneentusiaster for ni år siden forsøkt å etablere et 6-hulls tilbud drevet med midler fra fylket og kommunen, men prosjektet ble skrinlagt på grunn av manglende støtte.

Våren 1993 dør Frodes far av kreft, og Frode blir enda mer motivert til å bygge en golfbane ved gården der han er odelsgutt. I 1997, etter endt utdanning ved reiselivslinjen på Lillehammer, velger han å satse på det usikre golfprosjektet framfor en godt betalt jobb i en bedrift.

Stor skepsis
Han henter inspirasjon fra naturbanene i golfens mekka, St Andrews i Skottland. \"Bygging av golfbane\"-kurs i Oslo styrker også hans visjoner om noe spektakulært der ute i havgapet på Gimsøya.

Ved juletider får han med seg betydningsfulle investorer, og Lofoten Golfbane A/S blir stiftet med Frode som daglig leder. Han går også jevnlig ut i Lofotposten og lokalradioen og markedsfører sitt drømmeprosjekt. Men skepsisen blant lokalbefolkningen er fremdeles stor, og prosjektet mangler tilfredstillende økonomisk støtte.

I programmet får vi vite hvordan den ukuelige golfoptimisten Frode får oppfylt sin store drøm om å sette Hov i Lofoten på det internasjonale golfkartet.

NRK1 lørdag kl 22.25

Norsk dokumentar ved Håvard Bustnes og Pål Winsents
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no og Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilde
Frode Hov fra Hov i Lofoten har en stor drøm: Å bygge en golfbane på hjemstedet ytterst i havgapet, der all verdens turister kan få en skikkelig naturopplevelse. (Foto: Klapp/Media).