Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mai 2006 kl 00.20 Nattkino: Villmark

Norsk grøsser i toppklasse

Per (Marko Kanic), Sara (Sampda Sharma), Gunnar (Bjørn Floberg), Elin (Eva Röse) og Lasse (Kristoffer Joner) opplever uhyggelige ting i villmarken (Foto: Spleis AS)
Per (Marko Kanic), Sara (Sampda Sharma), Gunnar (Bjørn Floberg), Elin (Eva Röse) og Lasse (Kristoffer Joner) opplever uhyggelige ting i villmarken (Foto: Spleis AS)
Selskapet Real TV skal lage en realityserie hvor deltakerne skal utsettes for tøffe tak i ødemarken. Sjefen Gunnar (Bjørn Floberg) bestemmer at staben skal utsettes for det samme. Han tar dem med til en hytte langt inne i skogen.

Teamet, som består av Lasse (Kristoffer Joner), Per (Marko Kanic), Elin (Eva Röse) og Sara (Sampda Sharma), følger noe motvillig med.

Lasse og Per snubler etter hvert over en forlatt teltplass. Telt, mat og klær ser urørt ut, men Lasse får en ekkel følelse. Og når Per finner liket av en ung kvinne i tjernet, er uhyggen et faktum. Gunnar presser Lasse og Per til å holde kjeft om det de har oppdaget til turen er over, men ikke lang tid etter går det opp for dem alle at de befinner seg i den største fare.

Skogen lukker dem inne, og når mørket faller på, begynner skremmende ting å skje. Tilliten og samholdet i den lille gruppen settes på harde prøver. Redde og paranoide mistenker de etter hvert hverandre for å stå bak de grusomme hendelsene, men det skal vise seg at marerittet bare så vidt har begynt…

Om filmen
Pål Øies debutfilm "Villmark" ble planlagt og gjennomført på rekordtid. Filmen er skutt på location i Kaupanger i indre Sogn, på 25 opptaksdager og med en stab på 20 personer. Manus ble justert underveis i samarbeid med skuespillerne. Til tross for tidspress under innspillingen av filmen fremstår "Villmark" som en helstøpt grøsserfilm med kvaliteter i toppklasse.

Norsk grøsser (2003)
Originaltittel: "Villmark"
Med Bjørn Floberg, Marko Kanic, Kristoffer Joner, Eva Röse, Sampda Sharma
Regi: Pål Øie
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78