Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. mai 2001 kl 22.30 Brobyggerne

Brobyggerne (ttv)


NRK1 søndag 6. mai kl 22.30
Brobyggerne (3:8)

Snill og sta katolikk

Hun beskriver seg selv som sinnssykt snill og sinnssykt sta, psykologistudenten Kristine Dingstad. Hun er katolikk med tro på den katolske kirkens lære og den treenige Gud. Kveldens tema \"Hvorfor tro på Gud? Og hvorfor ikke?\" diskuterer hun med humanetikeren Siri Simonsen, muslimen Kadafi Zaman og kristne Jakob Winsnes.

Kristine Dingstad er født i Bergen, men er nå bosatt i Oslo. Hun er en grubler. Det begynte hun med så snart hjernen var ferdig utviklet inne i morens mage, påstår hun. I tre-fireårsalderen kom hun til den erkjennelse at det må finnes en Gud, og at dette er en ufravikelig sannhet som mennesket tvinges til å forholde seg til. Kristines erkjennelse førte henne inn i Den katolske kirke, selve moderkirken.

- Kristine Dingstad var den som stod på tunet til Hedalen Pilegrimsgård og gråt da hun måtte reise fra oss andre brobyggerne for å delta i brorens bryllup, selv om hun visste at hun skulle komme tilbake allerede dagen etter. Da forstod vi for første gang at vi var med på noe stort, forteller programleder Kjell Erik Moen, som karakteriserer hovedpersonen i kveldens program som en varm og livsglad jente. I tillegg gir hun veldig gode klemmer...

Om serien
NRK byr i vår på et gjensyn med serien \"Brobyggerne\" fra i fjor sommer, som hadde Pilegrimsgård i Valdres som ramme. Her samles åtte forskjellige mennesker, \"brobyggere\", med forskjellig tro og livssyn. Gjennom gruppesamtaler, enkeltintervjuer og diskusjoner legges det opp til både dialog og konfrontasjon og godt rom for følelser og personlige erfaringer. Kjell Erik Moen er programleder.

NRK1 søndag kl 19.30
Tidligere sendt 16.7.00

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

Bilde
Programleder Kjell Erik Moen synes at kveldens hovedperson, katolikken Kristine Dingstad, gir veldig gode klemmer. (Foto: Egil Heggen).

Kveldens hovedperson er katolikken Kristine Dingstad. (Foto: Egil Heggen).