Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. november 2010 kl 19.55 Fleksnes: Høyt henger vi

Når Fleksnes tar kommandoen

Fleksnes påtar seg med én gang rollen som reiseleder på taubanen (Foto: SRT)
Fleksnes påtar seg med én gang rollen som reiseleder på taubanen (Foto: SRT)
Marve Fleksnes og Moder’n skal ned fra fjellet etter en ukes ferie, og transporten tilbake til sivilisasjonen skjer med taubane. Vel plassert i vognen gir Fleksnes klart uttrykk for at hele ferien har vært mislykket – det mangler bare at taubanen får motorstopp. Det er nettopp det som skjer, og Fleksnes tar øyeblikkelig kommandoen og blir situasjonens herre.

Marve og Moder’n befinner seg blant utenlandske turister, og samtlige får sitt pass påskrevet av Fleksnes, både det tyske ekteparet, den svenske pastoren og den blide dansken som har et godt øye til Moder’n. Når natten faller på og kulda setter inn, kommer panikken krypende inn i den mørklagte vognen som henger og dingler mellom fjellmassivene. Men Fleksnes står på sin post til det siste…

I rollene ser vi Rolv Wesenlund, Aud Schønemann, Helga Dahmen, Evert Lindkvist, Per Pallesen, Frank Straass og Henki Kolstad.

Gjensynet med Fleksnes
Det er snart 40 år siden den første Fleksnes-episoden gikk på lufta, og Rolv Wesenlunds tolkning av den bråkjekke og selvsentrerte figuren ble så populær at det ble produsert seks serier.

Fleksnes-episodene ble laget mellom 1972 og 1982, og det er særlig samspillet mellom Marve og Moder’n (Aud Schønemann) som utmerker seg. Og Marve er elsket i all sin tåpelighet, en man kjenner igjen - kanskje ikke i seg selv, men i sin nabo…


Situasjonskomedie produsert av SRT i samarbeid med NRK og DR
Regi: Bo Hermansson
Kontaktadresse for presse Presse, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Publikumssevice