Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. august 2005 kl 23.25 Krigsforbryteren

Tennison tilbake


Helen Mirren er tilbake i rollen som politietterforsker Jane Tennison. Hun leder etterforskningen da en kvinne blir funnet drept i et parkeringshus. Liket har merker etter tortur. Det viser seg at kvinnen var illegal immigrant fra Bosnia. Har drapet en sammenheng med krigene på Balkan?

Etter 30 år i politiet, hvorav de sju siste som seksjonssjef ved mordavsnittet, får Jane Tennison et tilbud om å pensjonere seg. Sjefen hennes mener at hun bør vurdere å trappe ned. Men Tennison er av en annen oppfatning, og da et mishandlet lik av en ung kvinne blir funnet i et parkeringshus, blir hun sterkt personlig engasjert i saken. Den ambisiøse sjefsinspektør David Finch (Ben Miles) er skeptisk til Tennisons involvering, og hun møter både eksterne og interne hindre i arbeidet med å løse drapsgåten.

Storpolitikk
Det viser seg at den drepte kvinnen heter Samira, og at hun er illegal immigrant fra Bosnia. Miljøet rundt henne er lite villig til å bistå i etterforskningen. Finch er overbevist om at drapet kan knyttes til mafiavirksomhet på Balkan, men Tennison tror at løsningen ligger i fortiden, næmere bestemt i konflikten på Balkan på 1990-tallet. Klarer Tennison og Finch å legge motsetningene til side i arbeidet med å løse saken?

Dette er den første av to episoder.

Om serien "Prime Suspect"
Kriminalserien "Prime Suspect" er blitt en stor suksess, og har vunnet hele 14 internasjonale priser, hvorav 3 Emmy- og flere BAFTA-priser. Hovedrolleinnehaver Helen Mirren er hedret med Emmy for sin fremstilling av seksjonsleder Jane Tennison ved London Metropolitan Police. Serien får skryt for å være realistisk, gjennomarbeidet, troverdig og engasjerende, og den har hatt gode seertall i de mange landene den er sendt.

Innkjøpt engelsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Prime Suspect 6: The Last Witness
Produsert av Granada
I de viktiste rollene: Helen Mirren, Ben Miles, Barnaby Kay, Robert Pugh, Velibor Topic.
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51/92 01 55 79